be-nl be-fr

Smart designs, built to last

Vezelcement gevelbekledingen

Al meer dan een eeuw spant James Hardie zich in om betrouwbare kwaliteitsproducten voor zijn klanten te produceren. Zo hebben we bijvoorbeeld het vezelcement uitgevonden. Nu, meer dan 6 miljoen gebouwen verder, is onze naam synoniem met zowel onovertroffen kwaliteit en duurzaamheid als met ongeëvenaarde designmogelijkheden.

James Hardie in het kort

De onderneming James Hardie werd 130 jaar geleden in Australië opgericht en ontwikkelde in 1980 de vezelcementtechnologie. Sindsdien produceert James Hardie een ruim gamma bouwproducten in vezelcement voor binnen- en buitentoepassingen gekenmerkt door duurzaamheid, veelzijdigheid en vastheid van het materiaal.

De grootste internationale producent van gevelbekledingen en draagplaten voor tegels in vezelcement is regionaal sterk vertegenwoordigd, vooral in de VS en de regio Azië-Pacific James Hardie is sinds 2000 actief op de Europese markt. In de BeNeLux worden twee geveloplossingen in vezelcement aangeboden voor de geventileerde gevel.

Wat is vezelcement?

Vezelcement of FRC (Fibre Reinforced Cement) is een veelzijdig bouwmateriaal dat James Hardie in het begin van de jaren 1980 heeft ontwikkeld. Het is een composietmateriaal op basis van cement dat met cellulosevezels is verstevigd.

De producten van James Hardie® in vezelcement zijn een mengsel van:

 • Cellulosevezel: fungeert als vulmiddel. De cellulose wordt gewonnen uit Montereydennen uit aanplantingen.
 • Portlandcement: bindmiddel van kalk, klei en ijzer.
 • Zand: zorgt voor de weerbestendigheid en veerkracht.
 • Water: lost de houtpulp op; activeert het cement en doet dat uitharden.

Plus een kleine hoeveelheid andere chemische additieven die het productieproces ondersteunen of structuren met bijzondere kenmerken mogelijk maken.

Wat zijn de kenmerken van vezelcement?

Vezelcement brandt niet - het is een onbrandbaar bouwmateriaal. Bovendien kunnen water en schimmels bouwproducten in vezelcement niet aantasten. Daarnaast hebben de producten een lange levensduur, zijn ze bestand tegen UV-straling, rotten ze niet en trekken ze ook niet krom.

Waar worden bouwproducten in vezelcement voor gebruikt?

Hoe wordt vezelcement vervaardigd?

Het productieproces van vezelcement levert een duurzaam, gemakkelijk te verwerken en esthetisch product op, terwijl het bovendien een veel kortere droogtijd heeft dan betonproducten die door contact met de lucht drogen. Dat betekent dat uw bouwwerken sneller opschieten, met minder vertragingen en complicaties. Het hele productieproces kunt u in deze video bekijken.

Waarom vezelcement?

Regen, zon, ouderdom – het product blijft mooi ogen en optimaal presteren

Een huis wordt gebouwd om langer dan een generatie mee te gaan. Daarom blijven onze producten even mooi, stevig en weerbestendig als op het moment dat ze werden aangebracht. Ons geheim voor een eeuwige jeugd? De structuur en samenstelling van het James Hardie® vezelcement: een slimme uitvinding die ons in staat gesteld heeft om de meest duurzame vezelcementproducten op de markt te vervaardigen.

Zowel aannemers en architecten als huiseigenaars geven de voorkeur aan onze vezelcementproducten wegens superieure eigenschappen en beperkte onderhoud. Hoewel het vezelcement James Hardie® dunner en lichter is dan de meeste alternatieve bouwmaterialen, is het toch steviger en gemakkelijker te installeren. En dat zorgt ervoor dat uw bouwwerken sneller vorderen, met minder vertragingen en complicaties.

Heb vertrouwen - uw gebouw weerstaat de tijd: onze bouwproducten in vezelcement zijn onbrandbaar, water en insecten hebben er geen vat op, bovendien rotten ze niet en trekken ze ook niet krom.

 • Stevig & stabiel

  De jaren hebben geen vat op uw woning

  Dankzij onze ongeëvenaarde technologische innovatie hebben onze producten een voorsprong van generaties op het vlak van prestaties. Vezelcement van James Hardie® is ongevoelig voor schokken, vuur, insecten en uiteenlopende weersomstandigheden. In feite creëerden we vezelcement dat de Europese weersomstandigheden het hoofd kan bieden en dat tegelijk gedurende lange jaren standhoudt.

 • Weerbestendig – krimpt niet, barst niet of trekt niet krom

  Het materiaal barst niet, zwelt niet of trekt niet krom

  In tegenstelling tot hout of sommige vinylsoorten kan vezelcement niet barsten, zwellen of kromtrekken. In feite is de vormvastheid van onze producten tot drie keer groter dan die van hout. Dankzij de unieke samenstelling zijn onze producten uitstekend tegen vocht en schimmels bestand en worden ze niet door regen of vocht aangetast.

 • Gemakkelijk te plaatsen door lichte gewicht

  Snel en stevig te installeren

  U kunt op de unieke eigenschappen van vezelcement rekenen om uw bouwproject perfect af te werken. Omdat onze panelen minder bros zijn, wordt het verlies door breuken tijdens de bouwwerken beperkt. Bovendien zorgen de zuivere snijlijnen telkens weer voor perfect uitgelijnde randen en een stevige montage.

 • Weinig onderhoud

  Onze producten zijn niet alleen duurzaam, ze vergen ook bijzonder weinig onderhoud. De ColorPlus Technology coating die in de oven op bekledingen en sierlijsten aangebracht wordt, hoeft niet geschilderd te worden en kan heel gemakkelijk met alleen maar zeep en water schoongemaakt worden.

 • Milieuvriendelijk

  Onze producten in vezelcement worden vervaardigd met cellulose dat uit boomaanplantingen met het FSC-certificaat gewonnen wordt. We voegen alleen cement, zand en water toe, alsook een minimum aan additieven om de producteigenschappen te verbeteren. Onze producten staan erom bekend dat ze duurzaam zijn, weinig onderhoud vergen en een hoge energie-efficiëntie bieden. Omdat ze nauwelijks toxische en vluchtige organische bestanddelen bevatten en omdat ze minder stof veroorzaken, dragen ze ook bij tot een gezondere werkomgeving.

James Hardie producten – HardiePlank® gevelbekleding

Alle producten van James Hardie® zijn nog even mooi, stevig en weerbestendig – al 7 generaties lang – als op het moment dat uw project gebouwd werd. Ons geheim voor een eeuwige jeugd? De unieke samenstelling van het vezelcement garandeert het ongeëvenaarde uiterlijk, de duurzaamheid en het blijvende karakter die kenmerkend zijn voor aantrekkelijke woningen.

Nieuwbouw sociale rijtjeswoningen met HardiePlank®
Nieuwbouw sociale rijtjeswoningen met HardiePlank® gevelbekleding in Light Mist kleur.
Mix van kleuren van verticaal geïnstalleerde HardiePlank®
Mix van kleuren van verticaal geïnstalleerde HardiePlank® gevelbekleding als een accent voor deze nieuwbouw woning in Zuid-Wales.
Nieuwbouwproject in Bookham. Rode bakstenen, vrijstaande en twee onder één kap
                    woningen
Nieuwbouwproject in Bookham. Rode bakstenen, vrijstaande en twee onder één kap woningen met accenten in Midnight Black houtnerfstructuur (CEDAR).
Renovatie van een aan een oever gelegen accommodatie in Surrey met HardiePlank®
Renovatie van een aan een oever gelegen accommodatie in Surrey met HardiePlank® gevelbekleding in Light Mist.
Woningen in Essex met HardiePlank®
Woningen in Essex met HardiePlank® gevelbekleding met houtnerfstructuur (Cedar) in Arctic White.

Stijlvol en stevig

Als u op zoek bent naar veelzijdige, onderhoudsvriendelijke en weerbestendige panelen met een natuurlijk en mooi uiterlijk, hoeft u niet verder te zoeken dan de HardiePlank® gevelbekleding. Dit gevelsysteem, dat bij miljoenen woningen toegepast is om ze te beschermen en aantrekkelijk te maken, geniet de voorkeur van zowel aannemers als eigenaars.

Wanneer u de HardiePlank® bekleding voor uw project kiest, doet u meteen ook uw voordeel met de maximale veelzijdigheid van dat product. U kunt het horizontaal, verticaal of diagonaal monteren om elk denkbaar ontwerp te realiseren. Het gevarieerde aanbod van 21 ColourPlus kleuren bezorgt uw gebouw een onderhoudsvriendelijke afwerking met kleuren die niet verbleken. En de twee texturen waarin de bekleding beschikbaar is, vergroten de designmogelijkheden: een gladde afwerking voor een hedendaags design en een natuurlijk ogend variërend patroon van houtnerven dat zelden herhaald wordt - voor een meer klassieke look.

Het moderne vezelcement waaruit het HardiePlank® materiaal vervaardigd is, bestaat uit een mengsel van cellulosevezels en cement en is 100% bestand tegen brand, vocht, rot en insecten. De unieke eigenschappen van HardiePlank® gevelbekleding bieden belangrijke voordelen in vergelijking met klassiek bekledingsmaterialen - namelijk een eenvoudige installatie, talrijke designmogelijkheden en een grote duurzaamheid.

De installatie stap voor stap - Video:

Commerciële brochure - HardiePlank® gevelbekleding Downloaden

Waarom HardiePlank® gevelbekleding kiezen?

 • Flexibele designmogelijkheden met 21 kleuren & 2 structuren
 • Weinig onderhoud
 • Gemakkelijk te plaatsen door lichte gewicht
 • Onbrandbaar, met A2 classificatie
 • Duurzaam
 • Tegelijk stevig en gemakkelijk bruikbaar
 • Superieure vormvastheid

Kleurengamma

Uw perfecte tint kiezen

Houd de kleuren waar u van houdt voor ogen, de sfeer die u wilt oproepen, en de omgeving waarin u leeft. En laat u inspireren door de details van ons nieuw, hedendaags kleurengamma.

 • Grijze kleuren (grey)

  Grijze kleuren (grey)

  Sierlijk verfijnd of industrieel - grijs is de keuze van de kenner voor een sobere stijl en een subtiele boodschap. Grijs - van de krachtige lijnen in donker houtskool tot de zachte gloed van parelgrijs - oogt altijd klassiek, en dat ongeacht of de kleur als een accent gebruikt wordt of om een heel vlak te vullen.

  Klimmer op een rotsmuur
  Cedar Noir Minuit
  Smooth Gris Anthracite
  Cedar Gris Metal
  Smooth blanc arctique
  Cedar
 • Neutrale kleuren (neutral)

  Neutrale kleuren (neutral)

  De zuivere, hedendaagse schoonheid van neutrale en pastelkleuren is altijd stijlvol en roept een rustig minimalisme op. Meng verschillende structuren om een onconventioneel resultaat te krijgen, of creëer een sterke impact door een lichte met een donkere kleur te

  steen structuur
  _Cedar
  Smooth taupre monterey
  Cedar
  Smooth Sable clair
 • Warme kleuren (warm)

  Warme kleuren (warm)

  Deze levendige rode en bruine tinten nodigen uit om ze aan te raken en stralen de warmte van een door de zon doorbakken bodem uit. Het aanbod gaat van traditionele, sterke kleuren tot zachtere tinten die de essentie van klassieke terracotta daken of mooi verouderd essenhout weerspiegelen.

  Jaarlijkse ringen van een boom
  Cedar Rouge Traditionnel
  Smooth Marron Noisette
  Cedar Brun Fume
  Smooth Sable clair
 • Koele kleuren (cool)

  Koele kleuren (cool)

  Deze rustgevende blauwe en witachtige tinten zijn geïnspireerd op de Engelse kusten met hun veranderende wolkenhemels en verwijzen naar de luxe van een klassiek verblijf aan zee. Het nachtblauw of wolkengrijs van deze aantrekkelijke kleuren roepen meteen de ruige schoonheid van de kust op. Perfect om het traditionele beeld van een houten buitenbekleding op te roepen.

  Ijs structuur
  Cedar Bleu du Soir
  Smooth Gris Anthracite
  Brume du Matin
  Smooth blanc arctique
 • Frisse kleuren (fresh)

  Frisse kleuren (fresh)

  Deze zilvergroene en zachte crèmekleurige tinten ogen weelderig en groen als een zomertuin. Ze herinneren aan de frisheid van nieuwe blaadjes en zachte bloemkelken. Deze hedendaagse kleuren lenen zich perfect om een accent aan te brengen, maar kunnen ook op zichzelf staan, als een bewuste designkeuze of als een aantrekkelijk alternatief voor wit en grijs.

  Structuren Mos en Bessen
  Cedar Vert Sauge
  Smooth vert mousse
  Cedar Vert doux
  Smooth jaune vanille
 • Structuur: CEDAR (houtnefstructuur) & SMOOTH (glad)

  Structuur: CEDAR (houtnefstructuur) & SMOOTH (glad)

  houtnefstructuur
  glad

ColourPlus Technology

Alleen de exclusieve ColourPlus Technology van James Hardie garandeert u een kleurvaste afwerking waarop u kunt rekenen. Met die techniek wordt een gelijkmatige, in meerdere lagen gebakken coating aangebracht die speciaal ontwikkeld werd om de tand des tijds en de zwaarste weersomstandigheden te weerstaan.

James Hardie producten Accessoires

De perfecte montage – telkens weer
Met onze speciaal vervaardigde toebehoren en accessoires kunt u de bekledingselementen heel precies snijden en monteren om een perfect resultaat te krijgen. Het aanbod gaat van een zaagblad dat perfecte zaagranden oplevert en weinig stof opwerpt, over een Gecko montagehulp die de montagetijd sterk beperkt, tot extra stevige bevestigingen die uw bekleding, ongeacht de weersomstandigheden, op haar plaats houdt.

Rode en grijze Rijtjeshuizen met HardiePlank®

James Hardie heeft gespecialiseerde tools ontwikkeld die het nog eenvoudiger maken om met producten in vezelcement te werken:HardieTrim NT3 sierlijst:

Afmetingen:
90 x 3655 x 25 mm 140 x 3655 x 25 mm

HardieTrim™ NT3™ sierlijst

Profielen

Startprofielen en Ventilatieprofielen: voor perfecte beluchting en ventilatie, en bescherming tegen knaagdieren. In drie breedtes verkrijgbaar: 25 mm, 38 mm en 50 mm. Lengte: 2,5 m (zwart) en 3 m

James Hardie Sym. buitenhoekprofiel, 25 x 25 mm
James Hardie Sym. binnenhoekprofiel, 25 x 25 mm
James Hardie aansluitprofiel
James Hardie eindprofiel
Waterslag en Kopschot

Ventilatieprofielen

HardiePlank® MetalTrim metaalprofielen

HardiePlank® MetalTrim metaalprofielen: voor binnen- en buitenhoeken. Lengte: 3000 mm. Let op: De kleuren van onze metaalprofielen zijn aangepast aan de ColourPlus-technologie van onze HardiePlank® gevelbekleding. Er kunnen echter kleine kleurverschillen optreden.

HardiePlank® MetalTrim™

Bevestigingsmiddelen en toebehoren

ColourCoat gevelplaatschroef

4,8 x 38 mm, RVS A4/316 (100)

Zelfborende schroef

4,2 x 45 mm, RVS A2 (100)

ColourCoat platkop geringde nagel (op rol)

2,9 x 50 mm RVS/A4 (ook ongekleurd) (200)

Gecko montagehulp:

Een montagehulp voor HardiePlank® waardoor het plaatsen van planken eenvoudig door een persoon kan worden uitgevoerd.

Gecko montagehulp

HardieGuillotine snijmes:

een speciaal ontworpen handgereedschap om de HardiePlank® gevelbekleding snel en nauwkeurig te snijden.

HardieGuillotine™

HardieBlade Zaagblad:

het zaagblad is zo gemaakt dat het de vorming en verspreiding van stof tot een minimum beperkt. Dankzij de diamantcoating heeft het zaagblad een lange levensduur en blijven de snijprestaties uitstekend. Verkrijgbaar met een diameter van 160 mm en 190 mm.

HardieBlade™

HardieClip® gevelbekleding:

een versterkende clip voor het vastzetten van nagels op HardiePlank®. Deze clip zorgt ervoor dat de nagels op de juiste plek zitten en zorgt voor een HOH-afstand van 600 mm bij windbelasting.

HardieClip™

EPDM Tape:

de hoogwaardige EPDM-tape (zelfklevend of vlak) beschermt houten latten tegen de elementen en garandeert zuivere voegen. Beschikbaar in rollen met een lengte van 20 m en 40 m en een breedte van 60 en 100 mm. Kleur: zwart.

EPDM Tape

Edge Coating:

ColourPlus TECHNOLOGY voor het afwerken van kanten (belangrijk voor de garantie van 10 jaar) en ook voor beschadigde hoeken en andere kleine beschadigingen. Het biedt een uitstekende dekking in een enkele laag en droogt snel, waardoor kostbare bouwtijd wordt bespaard. Verkrijgbaar in blikken van 0,5 liter.

Edge Coating HardieSeal

Ventilatie Clip

Ventilatie Clip

Nylon hamer terugslagvrij

Nylon hamer terugslagvrij

Contact

Indien u vragen heeft, kunt u de brochures of instructiefilms downloaden/ bekijken of neem contact met ons op:

Service Center 024-649 51 10

E-Mail:
fermacell-nl@jameshardie.com
(general informations)

order.benelux@jameshardie.com
(orders)

Nieuwsportaal - U wilt geen belangrijke informatie over technische innovaties, seminars of producten missen en u dan nu registreren. Klik en bevestig!

https://nieuwsportaal.fermacell.nl/

We geloven in wat we verkopen

Producten van James Hardie® in vezelcement kunt u in volle vertrouwen gebruiken, in de wetenschap dat u het beste product gekozen heeft. Op onze producten, die een verwachte levensduur van meer dan 60 jaar hebben, staat een garantie van 10 jaar. Wilt u meer weten, onze technische ingenieurs staan u graag te woord.