Vraag hier uw product-monster aan

James Hardie Europe
 
Het bedrijf en de merken
James Hardie Europe GmbH is een dochteronderneming van de wereldwijd opererende James Hardie Industries plc (JHIplc), die in 1888 in Australië werd opgericht. Vandaag de dag is James Hardie Industries plc een internationale marktleider voor vezelcement bouwmaterialen met enorm sterke marktposities in de VS, Australië, Nieuw-Zeeland en de Filippijnen.
James Hardie Europe GmbH werd opgericht door de overname van het voormalige Fermacell GmbH in 2018. Naast Hardie® Plank en Hardie® Panel vezelcement gevelbekledingen omvat het productassortiment ook fermacell® gipsvezelplaten en fermacell® dekvloerelementen voor hoogwaardige droogbouwwerkzaamheden en houtbouw. James Hardie Europe GmbH is daarmee in staat om complete wandsystemen voor de gips- en houtbouw aan te bieden. Het portfolio wordt gecompleteerd door de cementgebonden, lichtgewicht betonplaat Powerpanel® H2O met weefselversterking van glasvezel voor bouwzones met hoge belasting of mechanische belasting. Het merk Aestuver® staat voor oplossingen op het gebied van structurele brandbeveiliging en voor brandbeveiligingsoplossingen op het gebied van elektrische installaties en ondergrondse verkeerssystemen.

Doelstellingen
James Hardie Industries plc is een van 's werelds grootste fabrikanten van bouwmaterialen. Samen met de Europese dochteronderneming James Hardie Europe GmbH wil de groep zijn Europese activiteiten uitbreiden met hoogwaardige bouwplaten voor interieurtoepassingen en gevels en duurzaam groeien op de Europese markt met de merken James Hardie, fermacell® en Aestuver®. Een breed productassortiment biedt hiervoor de beste kansen. De markt vraagt om moderne bouwmaterialen die binnen een kort tijdsbestek en zonder onnodig lange droogtijden met eenvoudig te hanteren materialen en tijdbesparende verwerkingstechnieken efficiënt geproduceerd kunnen worden. Met de merken James Hardie, fermacell® en Aestuver® beschikt James Hardie Europe over de juiste producten en systemen om aan de marktvraag te voldoen.

Filosofie van
James Hardie is een bedrijf dat niet tevreden is met stagnatie. Geïnspireerd door nieuwe en steeds betere technologieën en gemotiveerd door ons enthousiasme voor innovatie, breiden we onze diensten voortdurend uit en optimaliseren we onze diensten om nog betere producten te ontwikkelen en aan te bieden. Daarom investeren we veel in onderzoek en ontwikkeling, met een speciale focus op productkwaliteit en productie-efficiëntie, om zo duurzame en onderhoudsarme producten te ontwikkelen. Architecten, planners, bouwers en huiseigenaren vinden trendsettende oplossingen om hun individuele visies te realiseren.

 

Geschiedenis

James Hardie
Het bedrijf werd meer dan 100 jaar geleden opgericht: in 1888 maakte de jonge James Hardie zijn weg van Schotland naar Melbourne in Australië en richtte een bedrijf op voor de import van oliën en leerlooierijproducten. Met een scherp gevoel voor de behoeften van de Australische markt specialiseerde hij zich later in de bouwmaterialenindustrie. Samen met zijn partner Andrew Reid, die ook uit Schotland was geëmigreerd, richtte hij een bouwmaterialenbedrijf op, dat tot 1995 na de pensionering van James Hardie door de familie Reid werd geleid. Het bedrijf ging in 1951 naar de Australische beurs en breidde in de jaren daarna zijn portefeuille uit met tal van nieuwe bouw- en industriële producten.

Sinds de lancering van het eerste Hardie® vezelcement product in Australië en de VS in het midden van de jaren tachtig, is de wereldspeler zijn innovatie blijven ontwikkelen met zijn eigen onderzoeks- en productontwikkelingsteams. Na tientallen jaren van onderzoek zijn Hardie® Plank en Hardie® Panel gevelbekledingen nu beschikbaar op de markt - zo'n 6 miljoen huizen wereldwijd later - als een bouwmateriaal dat slank maar bijzonder stabiel en slagvast is, niet krimpt of opzwelt en niet scheurt bij jarenlang gebruik onder de meest extreme klimatologische omstandigheden. Dankzij de technische en productieknowhow die in Australië is opgebouwd, is het bedrijf nu een toonaangevende wereldwijde fabrikant van hoogtechnologische bouwmaterialen, met een breed scala aan oplossingen voor zowel binnen- als buitenwandbekledingstoepassingen.

fermacell®
Fermacell® gipsvezelplaten zijn de ideale aanvulling op het productportfolio van James Hardie. De eerste gipsvezelplaat - en daarmee de eerste gipsvezelplaat in Duitsland - rolde begin jaren zeventig van de productielijn in de fermacell®-fabriek in Münchehof bij Goslar. Daarmee werd de basis gelegd voor het succes van het merk fermacell®. De hoogwaardige, bijzonder stabiele afwerkingsplaat heeft de gehele gipsplatenbouwindustrie fundamenteel veranderd en daarmee het fermacell® merk groot en sterk gemaakt. Vandaag de dag staan fermacell® gipsvezelplaten en de water- en weerbestendige Powerpanel® H2O platen voor snelle en economische uitbreidingsconcepten voor alle gebieden van de interieurbouw. Baanbrekende innovaties hebben fermacell® tot een van de bekendste bouwmaterialenmerken in de industrie en de Europese marktleider voor hoogwaardige gipsvezel- en cementgebonden platen gemaakt. 

Aestuver®
Het merk Aestuver® bestaat al sinds 1989 en is uitgegroeid tot een van de toonaangevende Duitse merken op het gebied van glasvezel lichtbetontechnologie. Vandaag de dag staan Aestuver® brandbeveiligingspanelen voor hoogwaardige brandbeveiligingsoplossingen op het gebied van elektrische installaties en ondergrondse verkeerssystemen. Onder het merk Aestuver® is ook een breed gamma producten voor schotten, brandwerende coatings en brandwerende verbindingen verkrijgbaar.

 
×