Vraag hier uw product-monster aan

Waarom James Hardie vezelcement?

Dankzij onze ongeëvenaarde technologische innovatie hebben onze producten een voorsprong van generaties op het vlak van prestaties. U kunt op de unieke eigenschappen van James Hardie vezelcement rekenen om uw bouwproject perfect te realiseren en af te werken. Het gebruik van vezelcement zorgt ervoor dat bouwwerken sneller vorderen, met minder vertragingen en complicaties.
Omdat onze panelen minder bros zijn, wordt het verlies door breuken tijdens de bouw beperkt. Bovendien zorgen de zuivere snijlijnen telkens weer voor perfect uitgelijnde randen en een stevige montage. Vezelcement van James Hardie is ongevoelig voor schokken, vuur, insecten en uiteenlopende weersomstandigheden. Onze producten houden gedurende vele jaren stand.

Regen, zon, ouderdom; een product van vezelcement blijft optimaal presteren - even mooi, stevig en weerbestendig als op het moment dat het werd aangebracht. In tegenstelling tot hout of sommige vinylsoorten kan vezelcement niet krimpen, barsten, uitzetten of kromtrekken. Onze producten bieden de uiteenlopende Europese weersomstandigheden het hoofd. De vormvastheid van onze producten is zelfs tot drie keer groter dan die van hout. Dankzij de unieke samenstelling zijn onze producten uitstekend bestand schimmels en worden ze niet aangetast door regen of vocht.

Hoewel James Hardie vezelcement dunner en lichter is dan de meeste alternatieve bouwmaterialen, is het toch steviger en gemakkelijker te installeren.

Onze producten zijn niet alleen duurzaam, ze vergen ook bijzonder weinig onderhoud. De ColourPlus™ Technology coating die in de oven op ons plaatmateriaal en sierlijsten aangebracht wordt, hoeft niet geschilderd te worden en kan heel gemakkelijk met alleen maar zeep en water schoongemaakt worden. Zowel aannemers, architecten als huiseigenaars geven de voorkeur aan onze vezelcementproducten vanwege de superieure eigenschappen en het beperkte onderhoud.
Onze producten in vezelcement worden vervaardigd met cellulose dat uit boomaanplantingen met het FSC-certificaat gewonnen wordt. We voegen alleen cement, zand en water toe, plus een minimum aan additieven om de producteigenschappen te verbeteren. Onze producten staan erom bekend dat ze een hoge energie-efficiëntie bieden. Omdat ze nauwelijks toxische en vluchtige organische bestanddelen bevatten en omdat ze minder stof veroorzaken, dragen ze ook bij aan een gezondere werkomgeving.

Vezelcement

Vezelcement of FRC (Fibre Reinforced Cement) is een composietmateriaal op basis van cement dat met cellulosevezels is verstevigd. James Hardie vezelcementproducten zijn een mengsel van:

  • Cellulosevezel: fungeert als vulmiddel. De cellulose wordt gewonnen uit aanplantingen van Montereydennen.
  • Portlandcement: bindmiddel van kalk, klei en ijzer.
  • Zand: zorgt voor de weerbestendigheid en veerkracht.
  • Water: lost de houtpulp op, activeert het cement en laat het uitharden.

Kleine hoeveelheden andere chemische additieven ondersteunen het productieproces of maken structuren met bijzondere kenmerken mogelijk.

×